ASTRONAUT THIJS

Over mijn drive en mijn inspirators

Waarom ik mij Astronaut Thijs noem? Omdat we dat allemaal zijn: astronaut! Een astronaut houdt zijn ruimteschip in een prima conditie. Hij moet wel; hij heeft geen reserve net zoals wij geen reserveplaneet hebben.

Ik ben werkzaam in het onderwijs. Soms  als vervanger op basisscholen maar meestal als gastdocent. Ik word gevraagd om aan leerlingen te vertellen over zwerfafval, afval scheiden en plastic soep.

Ook kan ik rechtstreeks benaderd worden voor een lezing. Uit de vele milieuproblemen kies ik voor deze thema's omdat ze zo praktisch op te lossen zijn. Met goed burgerschap hebben wij samen een enorm potentieel.

Naast een uitnodiging als spreker is een workshop of opschoonactie ook mogelijk. Neem gerust contact op om je wensen en doelen te bespreken.

Wubbo Ockels zei het heel indringend vanaf zijn sterfbed: "we zijn samen zo machtig dat we haar kunnen vernietigen. Maar we zijn samen ook zo sterk dat we haar kunnen redden".

In de media

(klik op de artikelen voor een leesbare pdf-versie)

Wubbo Ockels

Peter Smith - Klean

Jeff Kirschner - Litterati

Chris Jordan - Midway

Janse Bagge Bend

Op 26 juni 2015 haalde ik Peter Smith naar Nieuwstadt voor een gastles in groep 8 van KC De Eik. Zowel de provinciale krant als de provinciale radio en tv besteedden aandacht aan de lezing.


Op de televisie - Op de radio -  Krant

Op zaterdag 4 juni 2016 was ik, samen met Leo Peeters, te gast in het L1-radioprogramma Limburgs Land. Hier is de opname over Litterati en het gewoon oprapen van zwerfafval.


Op woensdag 7 maart 2018 leverde ik een korte bijdrage in het L1-radioprogramma Maarten en Tim over #zwerfie en verpakkingen in de supermarkt.

Hieronder staan twee artikelen uit de provinciale krant over stage-opdrachten tijdens mijn PABO-opleiding:


Twee acteurs van GTST kwamen op bezoek op BS De Leeuwerik te Einighausen nav een opstelwedstrijd.


Met leerlingen van BS De Lemborgh te Limbricht bezocht ik drie gebedshuizen in Sittard, op één ochtend.